AcasăInfoSpeedtest Digi - Testeaza viteza la internetul DIGI

Speedtest Digi – Testeaza viteza la internetul DIGI

Speedtest de la Digi pentru identificarea corecta a parametrilor de functionare a interneului de la DIGI. Efectueaza un test de viteza pentru a vedea ce viteza ai la internet daca este conectat la internetul DIGI.

 Speed Test DIGI

Noul tool speed test de la DIGI iti ofera date reale privind conexiunea si viteza la internet.

Test viteza internet – SpeedTest DIGI
Masoara lungimea de banda pentru testul de viteaza de la DIGI. Prin SpeedTest DIGI identificam exact viteza internetului prin fibra optica sau a internetului mobil de la DIGI.

Cum poti sa obtii rezultate optime pe Speedtest DIGI

Pentru a obtine viteza maxima la internetul mobil sau la internetul fix de la Digi este necesar sa urmarim anumite apsecte:

- Advertisement -
  • conexiune la internet prin fibra optica;
  • cabluri si conexiuni la internet fixe si corecte;
  • echipamente ce suporta 1 GB/s – calculator, laptop sau tableta;
  • echipamente de routare ce suporta 1 Gb/s
  • parametri optimi incud viteze de download de 920 Mbps respectiv upload 730 – 800 Mbps.

Parametrii de functionare speedtest DIGI RCS RDS

Viteza minimă de transfer al datelor reprezintă cea mai mică rată de transmitere a datelor pe care un utilizator final o poate experimenta în accesarea serviciului, potrivit prevederilor contractului sau ale condițiilor generale, după caz.

În principiu, viteza reală, experimentată de utilizatorul final, nu trebuie să fie mai mică decât viteza minimă de transfer al datelor, cu excepția cazurilor de întrerupere a serviciului.

Rata pierderii de pachete de date reprezintă raportul procentual dintre numărul de pachete de date expediate, dar nerecepționate sau incomplet recepționate la destinație, și numărul total de pachete de date expediate de sursă.

Unele aplicații pot fi sensibile la degradări ale parametrilor, pe când altele le pot compensa foarte ușor. Astfel, aplicații în timp real, voce și video, cer o viteză de transmisie ridicată și au cerințe foarte stricte referitoare la întârzierea de transfer.

În cazul aplicațiilor tip streaming audio și video comunicarea se face într-un singur sens și de aceea, pentru a atenua cerințele de întârziere, pot fi folosite buffere. Alte aplicații (HTTP, e-mail, transfer de fișiere) sunt mai tolerante la întârziere.

test de viteza internet digi

Prin efectuarea unui test de viteza pe aplicatia Speedtest DIGI putem efectua o masuratoare corecta a parametrilor reali de banda Digi.

Pentru conexiunea la internetul mobil de la DIGI este necesar sa urmarim calitatea semnalului mobil si conexiuniea la retea respectiv 4G sau 5G. Prin internetul 5G de la DIGI se pot obtine rezultate superioare in testul de viteza la internet realizat prin speedTest Digi.

În cazul în care folosiți conexiunea WiFi, parametrii de calitate pot fi drastic limitați de capacitatea routerului.

De aceea, pentru a măsura parametrii de calitate ai conexiunii de internet, este indicat să utilizați un laptop/desktop conectat direct în router/modem cu cablu de rețea (modemul trebuie utilizat direct și nemijlocit).

În plus, în cazul în care echipamentul terminal se află la distanță mare de router-ul WiFi, pot apărea efecte negative asupra rezultatelor testelor datorate semnalului slab al routerului, al obstacolelor existente sau a interferenței cu alte routere WiFi din vecinătate. Recomandam să efectuați testul de viteza internet în apropierea routerului WiFi.

Viteza maxima de download este influenteaza in primul rand de tipul abonamentului si de echipamentul dvs. Prin efectuarea regulata a testului de viteza speedtest DIGI poti avea o imagine a conexiunii tale cu RCS RDS.

Digi RCS & RDS este compania lider pe piata serviciilor de televiziune si de internet din Romania. Furnizeaza si telefonie fixa si mobila avand in prezent cea mai mare rata de portare in reteua mobila.

Momentan DIGI Mobil nu are internetul cel mai bun comparativ cu celelalte retele mobile insa remarcam inbunatatirea constanta a retelei mobile. Se pot efectua teste de viteza la internetul mobil de la DIGI insa vitezele de transfer sunt mult mai mici comparativ cu alti furnizori de internet mobil precum Vodafone sau Orange.

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cum facem Optimizare Viteza Site: Google Core Web Vitals

Optimizare Viteza Site: Google Core Web Vitals 2024 Viteza unui...

Informatii si Suport

Pentru informatii legate de hosting sau recomandari servicii va stam la dispozitie la rubrica Contact.

suport expomedia