AcasăGhid energieModalitati de transmitere index Enel

Modalitati de transmitere index Enel

Transmiterea unui index autocitit la Enel este importanta pentru cei ce doresc sa plateasca o factura ce reflecta indexul actual citit sau autocitit.

Va propunem o analiza asupra modului prin care putem transmite un index la Enel si care sunt optiunile pentru transmitere index Enel.

Transmitere index Enel

In prezent Enel este furnizorul tau de energie electrica si gaze naturale astfel transmiterea unui index autocitit se va face in functie de contractul pe care-l avem cu Enel.

Metode de Transmitere index Enel energie electrica

1) Contul MyEnel – secțiunea Index Enel

- Advertisement -

2) Autocitire se poate transmite in continuare GRATUIT, la urmatoarele numere de telefon:

  • Telefon transimitere index 0800 070809, pentru clientii care au incheiat in regim reglementat contractele de furnizare a energiei electrice pe Serviciul Universal (clientii in regim de serviciu universal, clientii inactivi si clientii preluati in regim de ultima instanta).
  • Trimite un index la telefonul 0800 070701, pentru clientii care au incheiat pe piata concurentiala contractele negociate de furnizare a energiei electrice si/sau a gazelor naturale incheiate pe Piata concurentiala si contractele de furnizare a gazelor naturale.

3) Prin apel Call Center 021.9977

4) Prin modalitatea de inregistrare a indexului, oferita de distribuitorul tau.

Pentru gaze naturale avem la dispozitie urmatoarele metode de transmitere index la Enel:

Pentru distribuitorii: Delgaz Grid, Distrigaz Sud Rețele, Gazmir, Gaz Est, Progaz P&D sau Premier Energy poti trimite un index autocitit astfel:

1) Contul MyEnel – secțiunea Index

2) Autocitirea se poate transmite în continuare GRATUIT, la următoarele numere de telefon:

Telefon Enel transmitere index gaze: 0800 070701 – valabil pentru clienții care au încheiat pe piață concurențială contractele negociate de furnizare a gazelor naturale.

3) Prin apel la serviciul de Call Center Enel – 021.9977

4) Prin orice altă modalitate oferită de distribuitorul tău.

Dacă Distribuitorul tău nu se află în lista mai sus menționată, trebuie să iei legătură cu acesta, pentru a te putea informa despre modalitatea de transmitere a Indexului.

Transmiterea indexului la gaze se face astfel:

  • Între 22-26 în fiecare lună, dacă distribuitorul de gaze este: Delgaz Grid, Gazmir, Gaz Est, Premier Energy sau Progaz
  • Dacă furnizorul este Distrigaz Sud, consultă factura pentru a afla când să transmiți indexul.

Prin citire index la Enel te asiguri ca vei plati exact cat consumi iar daca ne referim la un consum de gaze naturale este destul de important sa trimiti indexul in fiecare luna mai ales pentru perioada de iarna.

Contor analog – Energie electrica. Transmiterea indexului se face cu citirea cifrelor din chenarul negru. Poti transmite un index autocitit doar in perioada aferenta acestui lucru.

contor analog enel

Pentru contuarele electronice indexul se citeste de pe ecranul contoarului exact cum este afisat.

enel index

Este bine sa ai o evidenta a indexului din lunile anterioare pentru a sti exact care este consumul pe luna in curs. Transmiterea unui index la Enel iti poate aduce o factura mai mica daca consumul este sub 100 Kw/h intrucat avem un pret plafonat minim.

Indiferent de furnizorul dvs transmiterea unui index autocitit te poate scapa de surprize neplacute si iti va asigura o factura corecta.

In cazul in care ai uitat sa trmiti un index Enel vei avea o factura estimata iar luna viitoare asigurate ca vei transmite indexul in perioada valida de trimitere index.

Daca nu stii cum sa intri in contact cu cei de la Enel iti recomandam articolul nostru despre modul de contact Enel – deranjamente si asistenta.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cum facem Optimizare Viteza Site: Google Core Web Vitals

Optimizare Viteza Site: Google Core Web Vitals 2024 Viteza unui...

Informatii si Suport

Pentru informatii legate de hosting sau recomandari servicii va stam la dispozitie la rubrica Contact.

suport expomedia