AcasăInfoContact Aeroport Brasov - Zboruri din Brasov

Contact Aeroport Brasov – Zboruri din Brasov

Aeroportul Brașov – Ghimbav a fost ingaurat in acest an dupa o lunga perioada de asteptare si deja pe aeroportul din Brasov se pot opera curse interne si internationale.

Primele avioane vor zbura pe rute către Germania, Austria, dar și Spania, iar acest lucru se va face treptat, în funcție de solicitări. Se estimează un flux de 300 de mii de pasageri anual, pentru început, apreciază Alexandru Anghel, director implementare Aeroport Brașov.

Cum ajungi la aeroportul Brasov?

Spre aeroport există un autobuz respectiv linia A1, Gara Brașov – Livada Poștei – Aeroport, care pleacă la ore fixe din ambele capete de linie, iar drumul din centru până la aeroport durează 25-30 de minute (10 km). Biletul costă 4 lei.

- Advertisement -

Conform datelor oficiale aeroportul Brasov este  singurul aeroport internațional construit în România de la zero în ultimii 50 de ani.

Contact aeroport Brasov

  • Adresă pentru aeroport Brasov: Strada Aeroportului Brasov, Ghimbav.
  • Telefon contact aeroportul Brasov –  0268.410.777 int. 212
  • Aeroportul este situat la o altitudine de 530 metri si este situat la o distanta fata de centrul Brasovului de numai 12 km.

Zboruri de pe aeroportul Brasov

Din 15 iunie 2023, Dan Air va zbura de la aeroportul din Brașov spre opt destinații din șase țări europene, potrivit informațiilor BoardingPass.

Rutele pe care compania Dan AIR va zbura de pe aeroportul din Brașov sunt urmatoarele:

Brașov – Barcelona – Brașov (în fiecare marți);
Brașov – Bruxelles BRU – Brașov (în fiecare miercuri);
Brașov – Budapesta – Brașov (în fiecare marți, duminică);
Brașov – Londra LGW – Brașov (în fiecare vineri);
Brașov – Milano LIN – Brașov (în fiecare luni);
Brașov – Munchen – Brașov (în fiecare sâmbătă);
Brașov – Nuremberg – Brașov (în fiecare joi);
Brașov – Stuttgart – Brașov (în fiecare joi).

Compania Dan Air a fost fondată în 2017 de pilotul cpt. Dan Iuhas ca Just Us Air, însă denumirea acesteia a fost schimbată anul trecut în Dan Air.

WizzAir va începe în 2 august zborurile Brașov – Luton și pe 2 septembrie cursele Brașov – Dortmund.

Incet dar sigur aeroportul din Brasov va beneficia de curse directe catre toate destinatiile din Europa si din afara Europei. Urmarim cu interes evolutia zoborurilor de pe aeroportul din Brasov iar daca sunt noutati revenim cu detalii.

Lungimea pistei la aeroportul din Brasov este  de 2820 m si are o lățime de 45 m incluzand si acostamente betonate de câte 7,50m.

Pe pista aeroportului din Brasov de 2820 metri poate ateriza orice tip de avion cu excepția Airbus A380, care are nevoie de o pistă mai lungă.

În acest moment, terminalul permite operațiuni de îmbarcare-debarcare pentru trei aeronave simultan. Dacă, în viitor, numărul pasagerilor va crește, se poate mări cu până la 14 și numărul locurilor de parcare pentru avioane. De altfel, terminalul a fost construit astfel încât să permita extinderea sa cu ușurință.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cum facem Optimizare Viteza Site: Google Core Web Vitals

Optimizare Viteza Site: Google Core Web Vitals 2024 Viteza unui...

Informatii si Suport

Pentru informatii legate de hosting sau recomandari servicii va stam la dispozitie la rubrica Contact.

suport expomedia