AcasăInfoContract hidroelectrica online - Acte necesare

Contract hidroelectrica online – Acte necesare

Cum poti sa faci un contract cu Hidroelectrica online si care sunt actele necesare pentru trecerea de la furnizorul actual la noul contract cu Hidroelectrica.

In prezent Hidroelectrica are una dintre cele mai bune oferte din piata pentru furnizarea energiei electrice fapt ce a determinat ca, o multime de clientii sa se indrepte catre un contract cu Hidroelectrica.

Contract hidroelectrica online

Pentru schimbarea furnizorului unui loc de consum, clientul final are dreptul de a denunta unilateral contractul de furnizare, cu respectarea conditiilor contractuale.

Deasemenea clientul are obligatia de a transmite furnizorului de energie electrica si operatorului de retea o notificare in acest sens prin intermediului noului furnizor pe care-l imputerniceste sa informeze vechiul furnizor de energie cu privire la inceperea procesului de schimbare a furnizorului completata in conformitate cu prevederile Ordinului 234/2019.

- Advertisement -

Exemplificam in cele ce urmeaza pasii necesari pentru schimbarea contractului la Hidroelectrica.

Acte necesare schimbare contract:

 • Carte de identitate provizorie
 • Pasaport
 • Buletin de identitate (model vechi)
 • Locuri de consum noi pentru care nu exista contract de furnizare energie electrica semnat cu un alt furnizor

Clientul final are obligatia de a transmite furnizorului nou cel putin urmatoarele date:

 • Cererea de incheiere a contractului de furnizare, completata in totalitate;
 • Copia actului de identitate provizoriu, pașaportului sau buletinului de identitate al solicitantului/a persoanei împuternicite să semneze contractul;
 • Copia tuturor paginilor ultimei (penultimei) facturi de energie electrica sau copia Certificatului de Racordare emis de operatorul de distributie în cazul în care pentru locul de consum nu exista incheiat nici un contract de furnizare a energiei electrice (instalatie noua);
 • Declarație pe propria răspundere – drept locativ, completata in totalitate; in cazul in care aveti mai multe locuri de consum, se va completa cate o declaratie pentru fiecare dintre acestea
 • Declaratie pe propria raspundere pentru Asociatiile de Proprietari

GHID Schimbare Contract la Hidroelectrica online

Pasul 1. Acordul GDPR privind datele personale. Este necesar sa bifati acest acord daca doriti sa mergeti mai departe intrucat vi se va solicita date personale.

Pasul 2. DATE personale

schimbare contract hidroelectrica

Se va încărca o carte de identitate valabilă (format .pdf). Pentru alte documente precum CI provizorie, buletin de identitate sau pasaport, documentele necesare contractării se trimit in format fizic.

Pasul 3 – Titular contract și furnizor actual

 • 1. Se selectează furnizorul actual din lista furnizorilor
 • 2. Pentru clienții care apar ca și titulari pe factura emisă de actualul furnizor se trece la pasul următor.

Dacă solicitantul contractului este altul decât cel cu care s-a incheiat contractul cu actualul
furnizor (numele de pe factură este diferit de cel al solicitantului) se va avea în vedere debifarea căsuței din dreptul întrebării Sunteți titularul contractului de furnizare a energiei electrice încheiat cu furnizorul actual?

Pasul 4 – Loc de cosum 

În acest pas este necesară încarcarea unei facturi cît mai recente emise de furnizorul actual, în format pdf cu dimensiunea maximă de 10MB. Nu se va inversa ordinea paginilor în factura si nu se vor încărca documente care nu sunt lizibile.

Se vor prelua date precum POD și seria de contor, însă revine clientului sarcina de a verifica, corecta dacă este nevoie și confirma aceste informații. Se vor avea în vedere și completarea consumurilor lunare estimate cât mai précis posibil.

Acestea vor fi ulterior preluate în convenția de consum ce se va încheia între furnizor și client în vederea facturării consumului lunar estimat. În cazul in care adresa locului de consum este diferită de cea din CI (verificată și confirmată la pasul 2), se vor introduce manual informațiile în conformitate cu adresa din actul de proprietate.

Pasul 5 – Semnare documente 

Documentele completate pana la acest moment trebuie asumate, in vederea producerii consecintelor juridice previzionate de catre client. Acest lucru se materializeaza prin semnarea acestor documente, moment de la care oferta Viitor Verde este considerata acceptata de catre client si contractul intre parti intra in vigoare.

Pasul 6 – Sumar

Acesta reprezintă ultimul pas din procesul de contractare prin intermediul portalului.
Se pot consulta datele care vor face parte din documentele contractuale ținându-se cont că după finalizarea verificării și confirmarea datelor nu se va mai putea reveni asupra datelor.
După apasarea butonului Finalizeaza documentele contractuale se vor genera și se vor transmite pe emailul furnizat în pasul 2 ca dată de contact.

Acesta este pas obligatoriu pentru ca Hidroelectrica să înceapă demersurile necesare schimbării furnizorului.

IMPORTANT ! Doar după parcurgerea acestui pas contractul este valid, orice document
descărcat anterior nu are valoare . Dacă se dorește continuarea procesului de contractare a unui loc de consum nou aparținând aceluiași client, se poate selecta butonul Adauga un nou loc de consum iar procesul va fi reluat de la pasul 3, datele personale fiind precompletate în conformitate cu validările și confirmările anterioare.

Daca totul decurge corect va aparea mesajul Procesul de contractare a fost finalizat cu succes.

Pentru contractare online Hidroelectrica avem la dispozitie urmatoarea pagina oficiala: contractare Hidroelectrica

Pentru orice intrebare puteti accesa serviciul de relatii cu clientii de la Hidroelectrica apeland numerele de telefon – 021 9834 sau  021 9861

 

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cum facem Optimizare Viteza Site: Google Core Web Vitals

Optimizare Viteza Site: Google Core Web Vitals 2024 Viteza unui...

Informatii si Suport

Pentru informatii legate de hosting sau recomandari servicii va stam la dispozitie la rubrica Contact.

suport expomedia