AcasăITCel mai bun operator de telefonie mobilă in 2023

Cel mai bun operator de telefonie mobilă in 2023

Care este cel mai bun operator sau retea de telefonie mobila din Romania analizand acoperirea la nivelul tarii dar si performantele retelei mobile mai ales accesul si viteza de internet.

Nevoia de acces la internet sau nevoie de acces la o retea de calitate a crescut foarte mult in tara noastra astfel, companiile de telecomunicatii prezente in Romania vor trebui sa isi adapteze serviciile la nevoile actuale ale clientilor.

Care este cea mai buna retea de telefonie mobila ?

Inainte de a identifica cele mai bune servicii de telefonie mobila sau internet mobil din Romania va propunem sa vedem care sunt operatorii din Romania.

Operatori de telefonie mobila in Romania

 1. Orange
 2. Vodafone
 3. DIGI

Orange SA

Orange SA este un operator de telecomunicații mobile și o subsidiară a grupului France Telecom. Compania este prezentă în Europa, mai exact în Franța, Belgia, Marea Britanie, Elveția, Austria, Polonia, Slovacia, România, Moldova, Spania; în Africa, Orientul mijlociu și în Caraibe.

- Advertisement -

In reteua Orange ai urmatoarele beneficii:

 • acoperire mare in Romania pentru telefonia mobila
 • ai acces la reteua 5G pentru internet de mare viteza;
 • preturi bune si oferte pentru abonamentele online.

Vodafone

Vodafone Group Plc este o companie multinațională britanică de telecomunicații cu sediul în Londra, Marea Britanie. Compania este prezentă în 93 de țări și are 450 de milioane de clienți, fiind a treia cea mai mare companie de telecomunicații mobile din lume.

Vadafone reprezinta o optiune foarte buna atunci cand ai nevoie de urmatoarele lucruri:

 • acoperire retea mobila la nivelul intregii tari;
 • acees in internet si la reteua 5G foarte buna;
 • preturi bune si oferte pentru abonamente la telefonie si televiziune Vodafone.

DIGI

DIGI este un operator de servicii de telecomunicații din România, înființat în anul 1994. Compania Romanian Cable System a cunoscut o dezvoltare rapidă pe piața din România, primii pași concretizându-se prin achiziționarea mai multor rețele de comunicații din țară.

Ce optiuni avem cu DIGI daca folosim acest operator de telefonie mobila:

 • preturi foarte mici la abonamente;
 • acoperire la nivel national pentru voce;
 • internet 4G nelimitat si partial 5G doar in Bucuresti.

Care este cea mai buna retea mobila in 2023 ?

Conform studiilor de specialitate in functie de acoperire si calitatea semnalului avem pentru opiunea VOCE urmtoarele aspecte:

 • Orange si Vodafone acoperire foarte buna si un semnal constant la nivelul intregii tari.
 • DIGI se afla in continua dezvoltare iar in anumite zone are castig de cauza insa mai ramane sa recupereze destul de mult.

Cel mai bun operator pentru internet mobil ?

Internetul reprezinta punctul forte al fiecarui operator iar din ce in in mai multi clienti analizeaza foarte bine modul prin care operatorul faciliteaza accesul la internet.

Cel mai bun internet mobil din Romania ?

viteza de download, datele colectate în Bucureşti au plasat Orange România pe primul loc, cu o viteză de 58,28 Mb/s. Urmează apoi Vodafone la mare distanţă, cu 28,45 Mb/s  şi Digi (15,85 Mb/s).

La capitolul internet DIGI mobil are una dintre cele mai slabe optiuni intrucat accesul la internet este intradevar nelimitat insa viteaza lasa mult de dorit ca sa numai vorbim de accesul la 5G care practic este imposibil de efectuat chiar si pentru Bucuresti.

Orange si Vodafone au cele mai bune conexiuni la internet pe dispozitivele mobile iar cu siguranta alegerea numarul 1 va fi Orange mai ales ca, acum au preluat si Telekom.

Poti efectua teste de viteza sau speed test mai popular, pentru a identifica accesul la internet din reteua ta. Iti recomandam sa citesti articolul despre cele mai populare platforme unde poti efectua un test de viteza pentru internet – Vezi articol

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cum facem Optimizare Viteza Site: Google Core Web Vitals

Optimizare Viteza Site: Google Core Web Vitals 2024 Viteza unui...

Informatii si Suport

Pentru informatii legate de hosting sau recomandari servicii va stam la dispozitie la rubrica Contact.

suport expomedia