AcasăGhid BanciCe este Paypal - Plati cu cardul Paypal

Ce este Paypal – Plati cu cardul Paypal

PayPal este unul dintre cei mai cunoscuti procesatori de plati online avand nenumarati utilizatori in intreaga lume. Paypal este foarte usor de folosit iar transferul banilor dintr-un cont Paypal in altul este aproape instant.

Datorită uşurinţei în folosire şi standardelor înalte de protecţie a datelor şi a tranzacţiilor, numărul posesorilor de conturi PayPal depăşeşte astăzi 100 de milioane.

Ce este Paypal ?

PayPal este un operator al unui sistem de plăți on-line, care poate fi utilizat la achitarea sumelor medii și mici, de exemplu, la cumpărarea și vânzarea în comerț electronic. In momentul de fata Paypal este utilizat de nenumarati comercianti online pentru intermedierea platilor dintre clienti si magazinele aferente.

Se poate folosi PayPal în România?

Raspunsul la aceasta intrebare este DA. Paypal se poate folosi si in Romania fiind usor de utilizat si integrat atat in aplicatii online cat si pentru plata online cu cardul.

- Advertisement -

Daca ai un cont Paypal te poti loga in contul Tau de aici

Care sunt costurile unui cont PayPal?

Identificam costurile necesare pentru crearea unui cont PayPal sau utilizarea contului in anumite tranzactii. Iata pe scurt ce costuri presupune serviciul PayPal:

 1. Costul creării unui cont PayPal: este ZERO;
 2. Costul întreţinerii unui cont PayPal: ZERO;
 3.  Taxa pentru efectuarea unei plăţi online: 0 (plăteşte o taxă cel care primeşte banii, posesorul magazinului online, de pildă).
 4.  Taxa pentru transferul banilor dintr-un cont în altul:
  – când banii sunt transferaţi dintr-un cont PayPal în alt cont PayPal: 0.
  – când banii sunt transferaţi către un cont bancar ori un card: 3,4%+0,35 EUR
 5.  Taxa suportată în cazul în care primiţi bani (donaţii, plăţi online etc.): 1,9%-3,4%+0,35 EUR (procentul variază între 1,9 şi 3,4, în funcţie de suma primită)
 6. Taxa pentru retragerea banilor din contul PayPal (transferul acestora către propriul card): 2 EUR.

Tipuri de conturi Paypal

Daca te hotarasti sa folosesti Paypal atunci iata care sunt optiunile pentru un cont PayPal.

PayPal Personal Account – acest tip de cont PayPal permite doar efectuarea tranzacțiilor online și a primirii banilor exclusiv dintr-un alt cont PayPal
• PayPal Premier Account – acest tip de cont PayPal permite primirea banilor dintr-un alt cont PayPal sau dintr-un cont sau card bancar. De asemenea, acest tip de cont prezintă avantaje pentru persoanele care au magazine online, prin opțiunea Shopping Cart.
PayPal Business – acest cont PayPal oferă aceleași opțiuni ca varianta Premier, dar vine în plus cu opțiunea de întregistrare ca firmă și accesul mai multor utilizatori la cont.

Cum funcționează PayPal

Puteți folosi soldul PayPal ca portofel digital pentru plăți online. Puteți adăuga electronic bani la soldul PayPal prin:

 • conturi bancare,
 • carduri preplătite,
 • numerar la magazinele cu amănuntul (numai în S.U.A.).

Ce cardrui accepta Paypal ?

Daca ai un cont Paypal poti sa atasezi un card bancar pe care procesatorul Paypal il accepta. Iata ce carduri sunt acceptate de Paypal:

 • Carduri VISA
 • Carduri MasterCard
 • Carduri AMEX.

Pot face o Plata PayPal fără card ?

Deschiderea unui cont de PayPal fără card este posibilă, deoarece compania nu face tranzacții în mod direct prin intermediul cardului. Daca ai de primit bani in contul Paypal nu iti trebuie neaparat card, banii iti vor intra direct in contul Paypal.

Odata ce ai primit bani in contul tau de Paypal poti efectua plati mai departe pe internet sau poti sa iti retragi bani din cont insa acest lucru va impune si anumite comisioane de tranzactie.

Paypal este o optiune de luat in calcul atunci cand faci tranzactii online pentru sume mici insa daca vrei sa iti folosesti contul pentru retragere numerar atunci nu este o idee prea buna din cauza comisioanelor aplicate la retragere.

Pentru ce imi trebuie Paypal ?

In primul rand atunci cand vrei sa faci plati intre conturile Paypal sau vrei sa platesti un serviciu precum:

 • gazduire web;
 • licente software;
 • achizitionarea de produse din magazine online;
 • alte tranzactii.

website oficial: paypal.com

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cum facem Optimizare Viteza Site: Google Core Web Vitals

Optimizare Viteza Site: Google Core Web Vitals 2024 Viteza unui...

Informatii si Suport

Pentru informatii legate de hosting sau recomandari servicii va stam la dispozitie la rubrica Contact.

suport expomedia