AcasăHostingCe este cPanel

Ce este cPanel

Ce este cPanel si cum se utilizeaza ?

cPanel este un panou de control cu ajutorul caruia poti sa administrezi un domeniu web sau chiar mai multe domenii web. cPanel este cel mai popula panou de control utilizat la nivel mondial de companiile de hosting din intreaga lume.

Cu o interfata intuitiva cPanel este usor de folosit si are incluse multe functii cu ajutorul carora poti administra cu usurinta un domeniu web.

 cPanel îmbină perfect toate tipurile de operații, este interactiv și foarte simplu atât pentru utilizatori începători cât și pentru cei avansați.

- Advertisement -

Cum se utilizeaza cPanel

cPanel este oferit automat de firmele de hosting pentru cei ce au cumparat un serviciu de gazduire web. Interfata cPanel se poate accesa sub forma: domeniultau.com/cpanel 

Cele mai importante functii cPanel

 • File manager – Din File Manager poți foarte ușor să manipulezi fișierele din cadrul site-ului tău. Accesul se face direct din browser de unde poți ușor urca, edita sau șterge fișiere.
 • Email – poti creea si administra conturi de email pentru domeniul sau doemniile tale.
 • Backup – poti efectua backup pentru anumite parti din site, backup pentru baze de date sau chiar poti efectua, restaura backup pentru tot site-ul tau.
 • DNS – poti administra cu usurinta zona DNS (domain name server) atunci cand doresti sa efectueze modificari la zona DNS.
 • PHP – poti selecta cu ce versiune PHP poate sa ruleze site-ul tau. Versiunile PHP sunt diponibile in cadrul acestui director in functie de providerul tau actual.
 • SSL/TLS – Poti instala un certificat SSL sau poti activa unul gratuit la nivel de cont.
 • Softaculos – Reprezinta o biblioteca de scripturi cu ajutorul careia poti instala cu usurinta softuri precum: WordPress, Joomla, OpeCart, WHMCS, etc.

cpanel

Cu siguranță opțiunile prezentate mai sus acoperă doar o mică parte a capacităților acestui panou de control.  Usurinta in exploatare face ca cPanel sa reprezinte pentru multe firme de hosting din Romania, alegerea numarul unu.

Administrare domenii in cPanel

Cu ajutorul cPanel poti administra mai multe domenii la nivel de un singur cont.

Addons/domain  sau domenii aditionale este o alta functie esentiala pentru cPanel, functie ce te va ajuta sa hostezi mai multe site-uri intr-un singur cont de gazduire web.

Desi nu este recomandat pentru site-urile cu trafic mare folosirea addons/domains pentru site-uri mici reprezinta o functie esentiala intr-un plan de gazduire.

cPanel este sigur de utilizat

Când utilizezi cPanel nu ai niciun fel de riscuri. Software-ul este dezvoltat astfel încât utilizatorii nu pot face nimic care să le provoace pagube semnificative site-urilor sau serverelor lor, indiferent pe ce dau click.

Cu siguranta te vei obisnui cu cPanel rapid si iti vei dori intotdeauna si mai mult iar aici cPanel integreaza cu succes alte softuri esentiale pentru un website cum ar fi:

 • Imunifi360 – protectie avansata email
 • BitNinja – Securitate avansata
 • Cloudflare – CDN
 • LiteSpeed LS/Cache
 • Notificari pentru plati si asistenta cont de gazduire web.

Tabloul de bord al cPanel este ușor de utilizat și oferă informații practice, iar tutorialele încorporate sunt disponibile și accesibile tuturor.

 

 

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cum facem Optimizare Viteza Site: Google Core Web Vitals

Optimizare Viteza Site: Google Core Web Vitals 2024 Viteza unui...

Informatii si Suport

Pentru informatii legate de hosting sau recomandari servicii va stam la dispozitie la rubrica Contact.

suport expomedia