AcasăHostingCe este CloudLinux ?

Ce este CloudLinux ?

CloudLinux este un sistem de operare bazat pe Linux, special creat pentru comunitatea găzduire web, cu scopul de avea un mediu bine definit pentru fiecare cont de găzduire în parte.

CloudLinux izoleaza foarte bine conturile de gazduire astfel incat consumul de resurse alocate conturilor de gazduire shared sa fie impartit in functie de limitele pachetelor achizitionate.

In momentul  în care un singur site consumă foarte multe resurse poate să afecteze performanțele tuturor site-urilor de pe acel server. Odata cu ClodLinux evitam aceasta situatie intrucat toate site-urile beneficiaza de un consum individual de resurse.

 

- Advertisement -

Avantajele CloudLinux?

Folosirea CloudLinux la nivel de server aduce anumite avantaje pe care le enumeram ceva mai jos in cadrul acestui articol:

 • Server mai sigur și mai stabil cu uptime mai mare;
 • Conturi de găzduire web izolate;
 • Distribuție unitară a resurselor pentru utilizatori;
 • Performanță sporită pentru site-uri;
 • Grad sporit de securitate împotriva atacurilor;
 • Împiedică abuzul resurselor de la nivelul serverului;
 • Compatibilitate cu majoritatea panourilor de control, în special cPanel unde avem posibilitatea de vizualizare și analizare a statisticilor;

Ce se întâmplă când sunt atinse limitele unui cont?

Ce se poate intampla cand sunt consumate resursele pentru un website. Exemplificam mai jos ce se intampla cand se consuma resursele.

Consum procesor: În cazul în care limita setată pentru procesor este atinsă, cel mai probabil vom avea la accesarea site-ului mesajul „503 Service Unavailable”.

Dacă limita CPU ajunge la 100% atunci site-ul nu poate sa mai proceseze noi comenzi pana actualele procese nu sunt terminate.

Consumul memoriei: Atunci cand epuizam memoria alocată contului nostru, site-ul afișează mesajul  „500 Internal Server Error”.

Număr procese concurente (EP- entry process): Aici mesajul pentru atingerea numărului maxim de procese va fi cel mai probabil   „508 Resource Limit is Reached”.

De ce se consuma resursele conturilor de gazduire ?

In primul rand sunt mai multe aspecte ce determina consumul de resurse alocate unui cont de gazduire web. Identificam pe scurt ce anume poate duce la consumul de resurse.

 1.  Traficul foarte mare – in aceasta situatie este necesar sa urmarim evolutia traficului pe o perioada mai mare iar recomandarea este sa trecem la un abonament cu resurse mai generoase;
 2. Website neoptimizat – Un website neoptimizat corespunzator poate consuma resurse rapid si nu poate performa absolut deloc in mediul online.
 3.  Scripturi sau coduri neoptimizate 
 4. Alegerea unui abonament de hosting cu resurse limitate

In momentul de fata CloudLinux este folosit de toate companiile de hosting din Romania fiind compatibil atat cu cPanel cat si cu Cyber Panel.

Un website rapid are la baza un cod curat, optimizare pe masura si o gazduire ce ofera stabilitate si resurse CPU si Ram ridicate.

Va invitam sa urmariti resursele alocate pachetelor de gazduire web expoMedia Hosting.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cum facem Optimizare Viteza Site: Google Core Web Vitals

Optimizare Viteza Site: Google Core Web Vitals 2024 Viteza unui...

Informatii si Suport

Pentru informatii legate de hosting sau recomandari servicii va stam la dispozitie la rubrica Contact.

suport expomedia