Retur la eMag – easyBox sau curier

Va propunem in cele ce urmeaza sa analizam modul prin care poti efectua retur la eMag pentru produsele cumparate de pe platforma online emag.ro

Daca din diverse motive alegi sa returnezi un produs cumparat din magazinul online sau fizic, Emag iti propune mai multe variante de retur dupa cum urmeaza:

  • Retur prin curier
  • Retur prin easybox
  • Retur în showroom
  • Retur la un oficiu poștal

Fiecare modalitate de retur o vom analiza in functie de specificatiile de retur impuse de politica de retur eMag.

Returnare produse la eMag

Serviciul eMAG Retur gratuit in 30 de zile nu afectează dreptul legal de retragere in 14 zile pentru comerț la distanță, ci vine în completarea lui, în beneficiul clienților eMAG.

1. Retur prin curier

Daca alegi returnarea unui produs achizitionat de la eMag prin curier iata cum trebuie sa procedezi pentru a finaliza procesul de retur prin curier.

Ai ales sa returnezi un produs prin curier?

Tot ce trebuie sa faci este sa completezi formularul de retur de aici.

Curierul va veni sa ridice produsul de la adresa pe care ai selectat-o, in cel mult 3 zile lucratoare de la inregistrarea fisei de retur.

In maximum 14 zile, vei primii banii inapoi. Daca ai cardul salvat in cont, primesti banii in 30 de minute de la solutionarea returului, prin Instant Money Back.

De asemenea, poti sa alegi returul sub forma de voucher. Acesta va fi activat in contul tau de client, sectiunea Vouchere si carduri cadou.

2. Retur prin easyBox eMag

O optiune de retur utila pentru produsele de mici dimensiuni. Daca alegi returul produselor prin easyBox trebuie sa stii ca aici sunt niste reguli minime pe care trebuie sa le respecti.

Asigură-te că produsul pe care îl returnezi este ambalat într-un colet ce respectă dimensiunile sertarelor, iar greutatea produsului, incluzând ambalajul, nu depășește 20 de kilograme. Dimensiunile sertarelor easybox:

  • mare =  47 x 44.5 x 39 cm      
  • mediu = 47 x 44.5 x 20 cm
  • mic =  47 x 44.5 x 10 cm.

Cum returnezi un produs la easybox

Imediat ce ai completat formularul de retur, vei primi prin email si SMS un cod QR pe care il vei utiliza pentru a deschide un sertar. Acesta se scanează la easybox, în dreptul ecranului dedicat.

Dupa scanarea codului, un sertar potrivit produsului tău se va deschide. Dacă produsul nu încape în sertarul deschis automat, poți opta pentru o altă dimensiune de sertar, fără a depăși 47 x 44.5 x 10 cm. După ce ai introdus produsul în sertarul potrivit, asigură-te că finalizezi pe ecran procesul de retur. În cazul în care, din diverse motive, ai abandonat procesul de retur, poți scana din nou codul QR pentru a parcurge pașii de mai sus.

Dupa finalizarea returului, vei fi notificat prin email când produsul ajunge în depozitul eMAG.

3. Retur produse prin oficiile postale

O alta modalitate de retur o reprezinta oficiile postale partenere cu eMag. Desigur si in acest caz trebuie sa analizam niste conditii minime de retur dupa cum urmeaza:

Conditii de predare in Oficiile Postale disponibile:

  • Coletul trebuie sigilat pentru a putea fi preluat de partenerii nostri de la Posta Romana: iti recomandam o cutie solida sau un plic, ambele cu protectie la interior.
  • Trebuie completat un formular de retur pentru fiecare dintre produsele pe care doresti sa le returnezi. Acestea vor fi ambalate separat, fiecare avand AWB propriu.
  • Greutatea maxima a unui colet este de 7 kilograme
  • Dimensiunea unui colet trebuie sa aiba suma laturilor de maximum 3 metri.

4. Retur in showroom eMag

Daca alegi sa returnezi produsele in showroom eMag este necesar sa identifici cel mai apropiat showroom eMag de adresa locuintei tale. Pentru informatii despre locatia magazinelor eMag urmariti rubrica contact eMag Bucuresti.

Reguli generale de retur la eMag

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Informatii si Suport

Pentru informatii legate de hosting sau recomandari servicii va stam la dispozitie la rubrica Contact.